Piece opalane drewnem
i prefabrykaty ogniotrwałe

Piec chlebowy VITCAS POMPEII
 

Piec chlebowy Vitcas Pompeii opalany drewnem jest wykonany z wysokiej jakości materiałów eko-akumulacyjnych odpornych na bardzo wysokie temperatury. Mimo że jest większy niż Vitcas Casa, jego konstrukcja jest równie prosta. Piec jest łatwy w montażu. Aby zapewnić maksymalną wydajność, należy go odpowiednio zaizolować, dlatego też Firma Vitcas dostarcza niezbędnych do tego celu materiałów, m.in. płyt i mat z włókna ceramicznego. Można również użyć dodatkowej izolacji, by jeszcze bardziej poprawić pracę pieca. Ponad to istnieje możliwość dekoracyjnego wykończenia za pomocą cegieł, płytek lub farb. Dzięki temu każdy może stworzyć piec zgodnie z własną wizją oraz dopasować go do estetyki ogrodu.

Piec opalany drewnem Vitcas Pompeii jest oryginalnym produktem serii Pompeii. Można w nim przyrządzić 3 lub 4 pizze jednorazowo, co czyni go idealnym produktem do użytku domowego. Świetnie sprawdzi się podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi, ale także w sytuacjach, gdy chcesz cieszyć się smakiem pizzy następnego dnia.
Vitcas Pompeii posiada wysokie zdolności akumulacji ciepła, dzięki odpowiedniej izolacji. Można zatem delektować się smakiem potraw przez całą noc lub wykorzystać piec do wolnego gotowania. Dłuższa akumulacja ciepła umożliwia gotowanie, grillowanie i pieczenie jeszcze następnego dnia, bez konieczności dokładania drewna. Piec jest niezwykle ekonomiczny i przyjazny dla środowiska.
Może być zamontowany zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz przy zachowaniu wszelkich środków ostrożności w zakresie bezpieczeństwa budynku. Jednak powszechnie Vitcas Pompeii używany jest w ogrodach.

Ilość pizzy: 3 lub 4 jednorazowo

product

Rozmiar

Wielkość wnętrza:
  • 800 mm średnicy x 400 mm wysoki.

Wymiary zewnętrzne: 
  • 1000 mm szerokości x 1120 mm głębokości x 500 mm wysokości

Film przedstawiający produkt

video default