Piece opalane drewnem
i prefabrykaty ogniotrwałe

Piec chlebowy VITCAS POMPEII 100
 

Piec chlebowy i do pizzy Vitcas® Pompeii 100 jest wyrobem produkowanym ręcznie, z wysokiej jakości materiałów eko-akumulacyjnych wytrzymujących bardzo wysokie temperatury. Jest większy, niż Vitcas Casa. Piece Pompeii dostarczane są w kilku częściach, które łączy się przy pomocy wysokotemperaturowego silikonu. Ich konstrukcja jest bardzo prosta. Można wykonać izolację, używając produktów Vitcas, takich jak maty i płyty z włókna ceramicznego.W dalszej kolejności istnieje możliwość dekoracyjnego wykończenia pieca za pomocą kolorowych cegieł, płytek oraz farb, tak aby osiągnąć pożądany wygląd.

W piecu Vitcas Pompeii 100 można przyrządzić 4 lub 5 pizz jednorazowo, dlatego też jest on odpowiedni dla dużych rodzin i gospodarstw domowych. Świetnie sprawdzi się też podczas spotkań i imprez. Może być montowany zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz z zachowaniem wszelkich środków ostrożności odnośnie bezpieczeństwa budynku.

Vitcas Pompeii 100 jest bardzo wydajny, pod warunkiem, że jest odpowiednio zaizolowany. Przez długi czas akumuluje ciepło, dzięki czemu jest idealny do przygotowywania potraw, które wymagają wolnego gotowania oraz do pieczenia mięsa. W ten sposób oszczędzimy drewno, gdyż ciepło dłużej utrzymuje się w piecu. Przyjazny dla środowiska.
 
Ilość pizzy: 4 lub 5 jednorazowo.

product

Rozmiar:

Wielkość wnętrza:
  • 800 mm szeroki x 1000 mm głęboki x 400 mm wysoki.

Wymiary zewnętrzne:
  • 1000 mm szerokości x 1320 mm głębokości x 500mm wysokość