Piece opalane drewnem
i prefabrykaty ogniotrwałe

Piece chlebowe i do pizzy opalane drewnem

Pizza z własnego pieca opalanego drewnem

Wraz z rosnącą popularnością żywności tradycyjnej i ekologicznej rośnie zainteresowanie sięganiem po stare przepisy na własny chleb. Ci, którzy mogą się oprzeć o receptury swoich rodziców i dziadków na pewno wrócą do dawnego rodzinnego obyczaju. Piece chlebowe dają taką możliwość, dlatego warto ją wykorzystać. Coraz więcej osób poszukuje przepisów także w internecie lub samodzielnie eksperymentuje tworząc własne smaki. Aby swój chleb miał niepowtarzalny smak i aromat warto zainwestować we własny piec opalany drewnem do domowych wypieków. Jak sądzimy i w tym roku coraz więcej osób postawi na to rozwiązanie i na pewno się nie zawiedzie.

Tradycyjne wypieki

Zapach świeżo upieczonego chleba przywołuje na myśl beztroskie czasy dzieciństwa, kiedy to nasze babcie i mamy niemal codziennie przygotowywały smaczne wypieki. Teraz dzięki naszym piecom do pizzy i chleba jesteśmy w stanie powrócić do tradycyjnie wyrabianego i wypiekanego pieczywa. Budowa pieca chlebowego sprzed lat różni się konstrukcją i zastosowanymi materiałami, jednak zapewniamy, że także w nim pieczenie to czysta przyjemność.

Do wypieku chleba, pizzy w domu i nie tylko

Piece chlebowe to swoboda i niepowtarzalny smak. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą materiałów do budowy pieców. Pomogą one zbudować palenisko, które spełni wymagania tak smakoszy-amatorów, jak nawet szefów kuchni w najlepszych restauracjach. W naszych piecach do pizzy piec można nawet do 7 pizz jednocześnie, dzięki czemu są one odpowiednie również do zastosowań komercyjnych.

Piece chlebowe i do pizzy marki Vitcas

Seria Vitcas Casa

Vitcas Casa

Piece do wypieku chleba i pizzy Casa powstały z myślą o rodzinach i małych restauracjach serwujących pieczywo i pizze według tradycyjnych przepisów. Wyprodukowane zostały z wysokiej jakości materiałów żaroodpornych doskonale akumulujących ciepło. W montażu są niezwykle proste, dzięki czemu zyskały szerokie grono zwolenników na całym świecie. Budowa pieca z gotowych prefabrykatów nie zajmuje dużo czasu, a możliwość izolacji czy montażu dodatkowych elementów pozwala dopasować go do własnych potrzeb.

W naszej ofercie znajdują się dwa modele pieców, różniące się pojemnością. Mniejszy przeznaczony dla rodzin, które w domowym zaciszu pragną cieszyć się własnoręcznie przygotowanymi posiłkami. Podwójny piec do pieczenia chleba stworzyliśmy dla osób dysponujących przestrzenią oraz dla niewielkich restauracji.

Seria Vitcas Pompeii

Vitcas Casa

Seria pieców chlebowych idealnych do ogrodu oraz do komercyjnego wykorzystania w restauracjach, hotelach, punktach gastronomicznych, pizzeriach, barach z ogródkami czy podczas festiwali na otwartym powietrzu. Konstrukcja pieców jest równie prosta jak pieców z serii Casa jednak są one zdecydowanie większe. Łatwy montaż, odporność na wysokie temperatury, możliwość dowolnego wykończenia sprawia, że piece te są popularne wśród restauratorów. Najmniejszy piec serii Pompeii jest w stanie pomieścić do 4 pizz natomiast w największym będziemy w stanie przygotować jednocześnie aż 7 pizz.

Każdy piec z tej serii może być montowany zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz pomieszczeń. Odpowiednio zaizolowane mogą być niezwykle wydajnie. Zdolność do akumulacji dużej ilości ciepła sprawia, że idealnie nadają się do przyrządzania potraw wymagających długiego gotowania.

Szamotowe piece do wypieku chleba

Vitcas Casa

Piece tej serii wykonane zostały ze specjalnych materiałów odpornych na ogień i wysokie temperatury. Są bardzo wydajne, a odpowiednia ich izolacja pozwala w pełni korzystać z właściwości akumulacyjnych materiałów. Pozwala to wykorzystać ciepło z poprzedniego dnia np. do podgrzania posiłku. Piece nie są trudne w montażu a sama ich budowa z gotowych elementów zajmuje niewiele czasu. Są to jedyne otwarte piece w naszej ofercie.

Dostępne są w 2 rozmiarach. Piec o rozmiarze S sprawdzić się w niewielkich ogrodach podczas codziennego przygotowywania posiłków. Rozmiar L przeznaczony jest dla większych rodzin - jak również do komercyjnego użytku - gdyż jest w stanie pomieścić do 6 pizz jednocześnie.

 

Filmy o naszych piecach

 

Piec chlebowy VITCAS CASA

Vitcas Casa to piec chlebowy opalany drewnem wykonany z wysokiej jakości materiałów ogniotrwałych, praktyczny i łatwy w montażu.

Podwójny piec chlebowy VITCAS CASA

Podwójny piec chlebowy (do pizzy, pieczywa) Vitcas Casa jest ręcznie produkowanym piecem z wysokiej jakości materiału żaroodpornego.

Piec chlebowy VITCAS POMPEII

Vitcas Pompeii jest piecem chlebowym produkowanym z wysokiej jakości materiałów żaroodpornych.

Piec chlebowy VITCAS POMPEII 100

Vitcas Pompeii 100 jest piecem opalanym drewnem, produkowanym ręcznie z wysokiej jakości materiałów żaroodpornych.

Piec chlebowy VITCAS POMPEII 120

Vitcas Pompeii 120 to chlebowy piec do pizzy opalany drewnem produkowany ręcznie z wysokiej jakości materiałów ogniotrwałych.

Piec chlebowy VITCAS POMPEII 140

Vitcas Pompeii 140 jest dużym piecem chlebowym i do pizzy produkowanym z wysokiej jakości materiałów żaroodpornych.

Szamotowy piec chlebowy VITCAS - S

Piec ten wykonany jest z wysokiej jakości zaprawy żaroodpornej i cegieł szamotowych, dodatkowo zaizolowany oraz wykończony ozdobnym tynkiem.
 

Szamotowy piec chlebowy VITCAS - L

Vitcas - L jest piecem produkowanym z wysokiej jakości materiałów ognioodpornych - zaprawy żaroodpornej i cegieł szamotowych. Posiada dodatkowo warstwę izolacyjną oraz wykończony jest tynkiem ozdobnym.

Jesteś zainteresowany naszą ofertą?
Skontaktuj się z nami!