Piec chlebowy VITCAS POMPEII 100
Piec chlebowy i do pizzy Vitcas® Pompeii 100 jest wyrobem produkowanym ręcznie, z wysokiej jakości materiałów eko-akumulacyjnych wytrzymujących bardzo wysokie temperatury. Jest większy, niż Vitcas Casa. Piece Pompeii dostarczane są w kilku częściach, które łączy się przy pomocy wysokotemperaturowego silikonu. Ich konstrukcja jest bardzo prosta. Można wykonać izolację, używając produktów Vitcas, takich jak maty i płyty z włókna ceramicznego.W dalszej kolejności istnieje możliwość dekoracyjnego wykończenia pieca za pomocą kolorowych cegieł, płytek oraz farb, tak aby osiągnąć pożądany wygląd.
W piecu Vitcas Pompeii 100 można przyrządzić 4 lub 5 pizz jednorazowo, dlatego też jest on odpowiedni dla dużych rodzin i gospodarstw domowych. Świetnie sprawdzi się też podczas spotkań i imprez. Może być montowany zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz z zachowaniem wszelkich środków ostrożności odnośnie bezpieczeństwa budynku. Doskonale sprawdzi się jako ogrodowy piec chlebowy w przydomowych ogródkach.
Vitcas Pompeii 100 jest bardzo wydajny, pod warunkiem, że jest odpowiednio zaizolowany. Przez długi czas akumuluje ciepło, dzięki czemu jest idealny do przygotowywania potraw, które wymagają wolnego gotowania oraz do pieczenia mięsa. W ten sposób oszczędzimy drewno, gdyż ciepło dłużej utrzymuje się w piecu. Przyjazny dla środowiska.
Ilość pizzy: 4 lub 5 jednorazowo.
Rozmiar:
- 800 mm szeroki x 1000 mm głęboki x 400 mm wysoki.
Wymiary zewnętrzne:
- 1000 mm szerokości x 1320 mm głębokości x 500mm wysokość
Zobacz także
Szamotowy piec chlebowy VITCAS - L
Vitcas - L jest piecem produkowanym z wysokiej jakości materiałów ognioodpornych - zaprawy żaroodpornej i cegieł szamotowych. Posiada dodatkowo warstwę izolacyjną oraz wykończony jest tynkiem ozdobnym.
Piec chlebowy VITCAS POMPEII
Piec chlebowy VITCAS CASA
Vitcas Casa to piec chlebowy opalany drewnem wykonany z wysokiej jakości materiałów ogniotrwałych, praktyczny i łatwy w montażu.