PIECE CHLEBOWE I DO PIZZY OPALANE DREWNEM

PIEC-CHLEBOWY-I-DO-PIZZY-VITCAS-CASA

PIEC CHLEBOWY VITCAS CASA

Piec chlebowy i do pizzy Vitcas® Casa jest ręcznie produkowanym piecem z wysokiej jakości materiału żaroodpornego eko-akumulacyjnego.

Ilość pizzy: 1 lub 2 jednorazowo

Wielkość wewnętrzna :

370 mm głębokość x 600 mm szerokość x 400mm wysokość

Czytaj więcej...

Podwojny-piec-chlebowy-Vitcas-Casa

PODWÓJNY PIEC CHLEBOWY VITCAS CASA

Podwójny piec chlebowy Vitcas® Casa jest ręcznie produkowanym piecem z wysokiej jakości materiału żaroodpornego.

Ilość pizzy: 3 lub 4 jednorazowo.

Wielkość wewnętrzna :

860 mm głębokość x 600mm szerokość x 400mm wysokość

Czytaj więcej...

 

Piec-chlebowy-Vitcas-Pompeii

PIEC CHLEBOWY VITCAS POMPEII

Piec chlebowy Vitcas® Pompeii jest opalany drewnem wyokany z wysokiej jakości materiałow eko-akumulacyjnych odpornych na bardzo wysokie temperatury.

Ilość pizzy: 3 lub 4 jednorazowo.

Wielkość wnętrza:

800 mm średnicy x 400 mm wysoki.

Czytaj więcej...

piec-chlebowy-i-do-pizzy-vitcas-pompeii-100

PIEC CHLEBOWY VITCAS POMPEII 100

Piec chlebowy i do pizzy Vitcas® Pompeii 100 jest wyokany z wysokiej jakości materiałow eko-akumulacyjnych wytrzymujących bardzo wysokie temperatury.

Ilość pizzy: 4 lub 5 jednorazowo.

Wielkość wnętrza:

800 mm szeroki x 1000 mm głęboki x 400 mm wysoki.

Czytaj więcej...

 

piec-chlebowy-i-do-pizzy-vitcas-pompeii-120

PIEC CHLEBOWY VITCAS POMPEII 120

Piec chlebowy i do pizzy Vitcas® Pompeii 120 jest ręcznie produkowanym piecem z wysokiej jakości materiału żaroodpornego. Wytrzymuje bardzo wysokie temperatury.

Ilość pizzy: 5 lub 6 jednorazowo.

Wielkość wnętrza:

800 mm szeroki x 1200 mm głęboki x 400 mm wysoki.

Czytaj więcej...

piec-chlebowy-i-do-pizzy-vitcas-pompeii-140

PIEC CHLEBOWY VITCAS POMPEII 140

Piec chlebowy i do pizzy Vitcas® Pompeii 140 jest wyokany z wysokiej jakości materiałow eko-akumulacyjnych wytrzymujących bardzo wysokie temperatury.

Wielkość wnętrza:

800 mm szeroki x 1400 mm głęboki x 400 mm wysoki.

Czytaj więcej...

piec-szamotowy-do-pizzy

SZAMOTOWY PIEC CHLEBOWY VITCAS - L

Ilość pizzy: 5 lub 6 jednorazowo.

Wielkość wnętrza:

1000 mm głębokość x 1000 szerokość x 500 mm wysokość

Wielkość zewnętrzna:

1200 mm głębokość x 1300 szerokość x 650 mm wysokość

piec chlebowy opalany drewnem Vitcas

SZAMOTOWY PIEC CHLEBOWY VITCAS - M

Ilość pizzy: 3-4 jednorazowo.

Wielkość wnętrza:

850 mm głębokość x 850mm szerokość x 450mm wysokość

Wielkość zewnętrzna:

1000 mm głębokość x 1150mm szerokość x 600 wysokość

piec chelebowy szamotowy Vitcas

SZAMOTOWY PIEC CHLEBOWY VITCAS - S

Ilość pizzy: 1 lub 2 jednorazowo.

Wielkość wnętrza:

600mm głębokość x 600 mm szerokość x 350 mm wysokość

Wielkość zewnętrzna:

700 głębokość x 850 mm szerokość x 500 mm wysokość

zaprawa-do-budowy-pieca-clebowego

OGNIOODPORNY CEMENT DO PIECA CHLEBOWEGO

Jest to wstępnie zmieszaną zaprawą ogniotrwałą służącą do łączenia cegieł szamotowych albo łączenia części z których budowane są piece do pizzy /chleba. Ognioodporny Cement może być również używany do budowy grilli ogrodowych, palenisk oraz wszędzie tam gdzie wymagana jest odporność na wysoką temperaturę. Zaprawa jest nierozpuszczalna w wodzie i nie wymaga podgrzewania by szybciej wiązała. Produkt jest odporny na działanie deszczu i mrozu.Ognioodporny Cement Do Pieców Chlebowych jest odporny na działanie temperatury do 1200 C.

izolacyjny-cement-wermikulitowy-vitcas

IZOLACYJNY CEMENT WERMIKULITOWY

Lekki cement wykonany z ekspandowanego wermikulitu- ultra lekkiego minerału. Dzięki zastosowaniu wermikulitu cement jest o ok. 20% lżejszy od normalnego, a warstwa 25mm odpowiada warstwie 50mm normalnego cementu użytego do izolacji. W myśl przepisów prawa cement ten został sklasyfikowany jako materiał niepalny. Wermikulitowy Cement Izolacyjny nadaje się szczególne tam gdzie potrzebny jest materiał o niskiej gęstości, niepalny i o wysokim stopniu izolacji. Nadaje się on przede wszystkim do zastosowania na tylnej ścianie kominka lub do użycia na przestrzeni znajdującej się za żeliwnym kominkiem w typie wiktoriańskim. Może on również znaleźć zastosowanie na górnej i dolnej ścianie pieca do pizzy lub pieca chlebowego. Cement nie nadaje się jednak do stosowania wszędzie tam gdzie wymagana jest odporność na ścieranie. Dostarczany jest w formie suchej mieszanki do której należy dodać wody i wymieszać.